Program Demonstrasi K9 dan Unit MPV Sempena Sambutan Minggu PPPDa & Program Kesedaran Jenayah (Kelab Pencegah Jenayah & Kadet Polis)

Pada 20 Julai 2023 (Khamis) yang lepas, Kelab Pencegah Jenayah dan Kadet Polis Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Kembangan telah melaksanakan Program Demonstrasi K9 serta Unit MPV Sempena Sambutan Minggu PPPPDa & Program Kesedaran Jenayah. Aktiviti tersebut bermula pada pukul 8.45 pagi hingga 11.00 pagi di dewan PIBG SMK Seri Kembangan. Program ini menjalankan aktiviti demonstrasi K9 dan memberikan maklumat tentang kegunaan K9. Selain itu, tujuan Program Kesedaran Jenayah ialah memberikan pengetahuan dan kesedaran kepada murid-murid Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Kembangan dan komuniti berkaitan tentang dadah dan kemudaratan pengambilannya.