Pertandingan Kaligrafi Peringkat Sekolah 2018

Pada 2 Mac 2018 (Jumaat), Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Kembangan telah mengadakan Pertandingan Kaligrafi Peringkat Sekolah. Upacara perasmian telah diadakan pada pukul 8.20am selepas ucapan Pengetua SMKSK, En Tay Keng Lee, PPN. Seterusnya, pelajar-pelajar bergerak ke tapak pertandingan masing-masing mengikut tingkatan. Guru-guru dan pentadbir sekolah juga bersama melibatkan diri dalam acara penulisan karya kaligrafi ini. Pada pukul 9.45am, semua guru dan pelajar berkumpul di astaka sekolah untuk sesi pengambilan gambar. Pihak sekolah mengucapkan terima kasih kepada semua warga SMKSK dalam menjayakan aktiviti yang bermakna ini.

2018年3月2日(星期五),史里肯邦安中学举办了一年一度的校际挥春比赛。开幕仪式于当天的上午八点二十分在众师生的见证下顺利完成。史中校长戴庆义先生在仪式中鼓励同学们多多感受中华传统文化的魅力并现场吟诗一首与众人共勉之,希望史中在新的一年里屡现佳绩,再创高峰。仪式后,同学们移步到各自的比赛地点先行准备,而老师们也不落人后,各自在礼堂的舞台上即兴挥毫,共襄盛举。上午九时四十五分,师生们齐聚操场旁的阶梯,在骄阳的见证下合影了几张大合照,为本次比赛画下了完美的句点。